Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πότε απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Επιθεώρησης (ΠΕΑ) ;

Οι άρτια καταρτισμένοι και πιστοποιημένοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές της arcstudio μπορούν να αναλάβουν πλήρως όλη την διαδικασία ενεργειακής επιθεώρησης και έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Επίσης, σας προτείνουμε τρόπους ενεργειακής αναβάθμισης του χώρου σας.
 
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Το ΠΕΑ είναι απαραίτητο στις παρακάτω περιπτώσεις:
  • μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου κτιρίου
  • μόλις ολοκληρωθεί η ριζική ανακαίνιση υφισταμένου κτιρίου
  • για την πώληση ενός κτιρίου
  • για την ενοικίαση (μόνο για νέα σύμβαση) αυτοτελούς κτιρίου
  • για την ενοικίαση (μόνο για νέα σύμβαση) τμήματος κτιρίου(άνω των 50μ²)
  • για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον» (πριν και μετά τις επεμβάσεις) 
Το σημαντικότερο, όμως, είναι να μπορεί ο ιδιώτης να αντιληφθεί τη σημασία του Πιστοποιητικού. Ένας χώρος (είτε είναι ολόκληρο κτίριο, είτε μέρος αυτού) που έχει Πιστοποιητικό με μεγάλη ενεργειακή κλάση (Β και πάνω) θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα για τα λειτουργικά του έξοδα, θέρμανση, κλιματισμό, μαγείρεμα κτλ. από έναν παρόμοιο σε τετραγωνικά χώρο, που έχει μικρότερη ενεργειακή κλάση. Επομένως, η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού ή του γραφείου (αλλαγή κουφωμάτων, ηλιακός θερμοσίφωνας κ.α.) είναι στην ουσία επένδυση που θα αποσβεστεί μέσα σε λίγα χρόνια.
Στον τομέα αυτό, η ομάδα μας μπορεί να έρθει στον χώρο σας, να κάνει ενεργειακή καταγραφή και βαθμονόμηση και να εκδόσει το αντίστοιχο Π.ΕΑ. Εκτός από την έκδοση, θα σας προτείνει τρόπους για την ενεργειακή αναβάθμισή του χώρου σας, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εξόδων σας (ΔΕΗ, πετρέλαιο κ.τ.λ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου